�›�ѕ�і�ѕ

ЦЪРКВА НА АДВЕНТИСТИТЕ
ОТ СЕДМИЯ ДЕН

kirovae@abv.bg АЙДЕМИР 

Събития

За актуалните събития разгледайте нашия профил във
FACEBOOK


Как Бог превърна едно пусто място в детско райско кътче през 2011

Винаги отправям мислите си с благодарност към Бог за това, колко е добър и благосклонен към Добруджанският край.

Не може човек небрежно да махне с ръка и да не почувства силата и видимите следи от Божието присъствие. Само тук можеш да усетиш лекият полъх на вятъра опияняващо залюляващ наедрелите кехлибарени класове жито от незследимата Дунавската равнина. Не можеш да се наситиш да гледаш прекрасните небесни ширини от които потръпваш от мисълта, че Бог е някъде там и ни наблюдава. Не може да не онемееш от красотата на природата и да не си омаян от игривите води на река Дунав.

Благодаря на Бог, че мога да опиша и до насита да се наслаждавам на творението на ръцете Му и делото на Неговите пръсти.

Точно тук се намира нашето село и само тук можеш да усетиш Божият мир. Самото име се състои от две неразделни думи айде-мир. Когато се съединят двете заедно образуват името на селото носещо мир Айдемир. Тук наистина лъха мир, може би защото е запазена онази българска вяра загнездила се в душите на много българи. Тя като въглен гори в сърцата ни и ни напомня, че сме християни.

В центъра на нашето село е изправена ”Тя,” нашата църква. Красива, млада и горда. В нея намираме онзи душевен мир, който идва само от нашия Небесен баща. Вярата е тази, която ни отваря вратите към Бога. Тя е нашата здрава връзка и в отношенията ни един към друг. Любовта към Бога ни дава смисъл на живота. Вярвам в доброто и мисля, че като християни сме длъжни да отвръщаме със същото. Тази вяра събужда в нас онези християнки добродетели, напомня ни че всички ние сме Божии.

В началото на 2011 година имахме задача да съставим Проект, с който може да осъществим нещо реално за мястото където живеем. Събрахме се и обмисляхме старателно, какво можем да направим.

Точно срещу църквата години наред пустееше едно изоставено място потънало в трева, бурени и боклуци. А това бе самият център на селото ни. Идеята дойде от една сестра подбудена от Божия Дух да направим детска площадка. Споделихме това и се усети Божията намеса, защото Бог вече действаше.

За да се реализира всичко, църквата трябваше да даде своя 20% принос. Пред нас стоеше не много лека задача, трябваше ни разрешението на кмета. С молитва подходихме към всички онези неща, който предстояха като мечта-идея. Помолихме Бог да се намеси и да движи нещата, ако е Неговата воля. И пред нас Бог по чуден начин отвори вратите. Божият Дух задвижи млади и стари. Идеи за реализация изплуваха една след друга и беше неописуемо радостно да видиш как Бог проправя път и как мечтите стават реалност.

Изказваме благодарност към всички, който се включиха в доброволното дело. По чуден начин намерихме средства и закупихме нужните материали. Най-много благодарим на тези, който работиха усилено без да щадят сили и труд. Няма да спирам да хваля и да говоря за Бог, защото в направата на детската площадка изявиха желание и се включиха доброволци извън църквата.

Повечето преминаващи жители не преставаха да гледат и да се възхищават на ентусиазма и желанието ни да направим нещо добро, хубаво и стойностно за децата от нашето село, защото години наред не се беше правило нищо. Всички гледаха под друг ъгъл на нас, на нашата църква като адвентисти.

Решихме да открием детската площадка и да им подарим един ден „В СВЕТА НА ПРИКЛЮЧЕНИЕТО”.

Ще продължим с нашите благодарности, защото това нямаше да се осъществи без намесата на Силистренската църква. Те с радост откликнаха на нашата молба. Благодарение на тях, този ден бе една приказка, която дълго ще се помни.

Благодарим също на доброволците от Тутраканската църква. Самият празник се състоеше в много забавления и игри. В него също бяха включени доброволци от полицията, пожарната и бърза помощ. Всичко бе в една база с 10 пункта на който децата преминаваха успешно. Чуваха се детски стихчета от караоке пункта, интересни бяха груповите ски и въженият мост. Най-много децата се трупаха на пунктовете за въртящия се карусел и за ”нарисувай ме” и нетърпеливо очакваха своя ред на лифта. Но какъв празник щеше да бъде ако нямаше клоун да развесели децата, а съвсем истинска до клоуна беше ”Тя” – красива и нежна принцеса напомняща ни за какво сме мечтали в детството. Желаещите можеха да запечатат всичко със снимка. Накрая всички получиха малко лакомство.

Денят приключи и се прибрахме с изпълнени от радост сърца с надеждата, че сме допринесли нещо невероятно и красиво на много деца, родители и сме им помогнали този ден да се потопят наистина ”В СВЕТА НА ПРИКЛЮЧЕНИЕТО”.

Нека тази детска площадка се изпълни с радост и веселие. Нека тази радост достигне до Бог като благоуханен тамян. Молим се един ден всички да опознаят Бог да го открият с очите на вярата и да изпитат нуждата от Божията любов и присъствие. Един ден да отправят поглед към дома Господен.

А на нас след всичко това подобава да кажем: ”БЛАГОДАРИМ ТИ, ТАТКО”!

Благословен да е Господ Бог Израилев, Който Един прави чудеса;
И благословено да бъде славното Негово име до века:
И нека се изпълни със славата Му цялата земя. Амин и амин.
                                                                           
(Псалм 72:18,19)